“Hallelujah. Holy (expletive). Where’s the Tylenol?”

As foul-mouthed holiday rants go, a couple of Chevy Chase’s — as family man Clark Griswold in “National Lampoon’s Christmas Vacation” — are up there.

Oh, they’re not as intentionally offensive as Steve Martin’s rental car counter tirade in “Planes, Trains and Automobiles” (he drops the f-bomb 18 times, if you’re counting). Nor are they as endearing as Peter Billingsley’s “Only I didn’t say fudge” from “A Christmas Story.” And let’s not even mention Jimmy Stewart’s filthy diatribe in the uncensored version of “It’s A Wonderful Life.”

I kid.

Like Santa’s sleigh, “Christmas Vacation” flies under the radar. It’s nowhere near as popular as those other holiday mainstays, but that’s OK — with its unvarnished look at the impossibly high expectations and nonstop pressure of the holidays, it works best as a cult classic, anyway. Much like Clark, it’s a perpetual underdog.

If you’re a fan of the film, take this 20-question quiz to see just how closely you’ve watched. And if you’ve never seen it, get your “cheap, lying, no-good, rotten, four-flushing, low-life, snake-licking, dirt-eating, inbred, overstuffed, ignorant, blood-sucking, dog-kissing, brainless, (expletive)less, hopeless, heartless, fat-(expletive), bug-eyed, stiff-legged, spotty-lipped, worm-headed sack of monkey (expletive)” self to the big box store bargain bin.

The sanitized ABC Family version’s just not as much fun.

(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src='https://embed.playbuzz.com/sdk.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,'script','playbuzz-sdk'));

1. What Christmas carol are Clark and Ellen singing at the beginning of the film, as they head to the woods to cut down a tree?

Answer: "Deck the Halls"

2. Which sports team’s cap does Clark wear at various points throughout the film?

Answer: Chicago Bears

3. What item does Clark forget to bring on the tree-hunting expedition?

Answer: A saw

4. What does Clark plan to do with his Christmas bonus?

Answer: Install a swimming pool

5. What does Clark receive instead of money for a Christmas bonus?

Answer: A yearlong subscription to a Jelly of the Month Club

6. What does Aunt Bethany recite when the others ask her to say grace at the dinner table?

Answer: The Pledge of Allegiance

7. How many lights does Clark use on the house?

Answer: 25,000

8. What kind of vehicle does Uncle Eddie drive?

Answer: RV

9. What classic holiday movie is Clark's son Rusty watching on television as the arguing in-laws arrive?

Answer: "It's A Wonderful Life"

10. What does Clark do to amuse himself while he's stuck in the attic?

Answer: He watches home movies

11. What does Clark wear on his head when using his chainsaw for the first time?

Answer: A hockey mask

12. What year was "Christmas Vacation" released?

Answer: 1989

13. What type of animal is in the Christmas tree?

Answer: A squirrel

14. What are the first names of Clark's neighbors, played by Nicholas Guest and Julia Louis-Dreyfus?

Answer: Todd and Margo

15. what is the name of Cousin Eddie's dog?

Answer: Snots

16. Who accidentally traps Clark in the attic?

Answer: Ellen's mother Frances

17. When Clark finds himself on a runaway sled, what store is at when the sled eventually stops?

Answer: Wal-Mart

18. What corrected Eddie's daughter's crossed eyes?

Answer: She got kicked by a mule

19. What song does the family sing together at the end of the movie?

Answer: The Star Spangled Banner

20. What's the last line of the movie? 

"I did it."